Pólóágyú teszt Tatabányán

Nézd meg a pólóágyút működés közben. A videóban láthatod a CO2 puska összeszerelését, feltöltését, a töltet megfelelő előkészítését és természetesen a működést. A pólóágyút 200-300 psi nyomáson használtam, ami körülbelül 13-20 bar-nak felel meg. Így a pólók 40-50 méterre repültek, ami  már nagyobb közönség esetén is izgalmas lehet a fesztiválokon, rendezvényeken.

A pólóágyú használata:

Először is szükség van egy nagyobb 10 vagy 20 kilogrammos CO2 palackra, amiből egy átalakító segítségével feltöltjük a pólóágyúhoz való kis palackokat. Az általam használt kis palackok fél kilósak. A nagy tartályból körülbelül 3 mp alatt megtöltöm őket, így ha kiürül, nagyon gyorsan fel lehet tölteni őket.

Egy teli tartállyal maximális nyomáson 8-10 pólót tudunk kilőni, a nyomást természetesen betudjuk állítani a pólóágyún.

Miután feltöltöttük a palackot, ideje előkészíteni a tölteket. Fontos, hogy a pólókat szorosan csavarjuk össze és kötözzük át őket szalaggal vagy gumival, így a kilövéskor nem nyílnak szét és biztosan messzire fognak repülni.

Nincs más teendőnk, mint hogy a gondosan előkészített pólókat betöltjük a pólóágyú csövébe, feltöljük a puskát széndioxiddal és meghúzzuk a ravaszt.